Parallel Dance Ensemble – Possessions and Obsessions Remixed (Permanent Vacation)

Közel egy éve robbant be a formáció a Possessions and Obsessions albummal. A producer Bobbi Soxx, azaz Robin Hannibal neve egyeseknek ismerős lehet a Red Bull Music Academy válogatásokról, nagyon tehetséges a dán srác. Az albumról az Occupied és a Shoping Cart trekkeket dolgozták át a két-két változatban. Előbbieket indie dance míg a shopping cartot house hangzásúvá formálták a feltörekvő remixerek, mint pl Axel Boman (aka Salax Peep Show). Kedvencem azonban a Maxmillion Dunbar féle Occupied remake.

Tracklist:
01. Occupied (Maxmillion Dunbar Remix)
02. Occupied (Salax Peep Show Remix)
03. Shopping Cart (Maxxi Soundsystem Remix)
04. Shopping Cart (Spectacles Spectacular Remix)

Ízelítő:

Helium Robots – Jarza (Theo Parrish Translations) (Running Back)

A Gerd féle Running Back labelről szinte csak house és disco megjelenés jött ki az utóbbi időben, egytől egyig minőségi darabok. Némileg meg is lepődtem ezért, hogy az új EP egy jóval elvontabb amolyan poszt-electrofunk-tech kiadvány, nem mástól, mint Ewan Wilmott (Helium Robots), aki eddig egy 3 újjal rendelkező emberi kézen is könnyen megszámlálható megjelenésszámmal büszkélkedhet, ellenben nagyon ügyes alkotó. Nem mást inspirált, mint a diszkó és house esszenciáját kutató kedvencünket, Theo Parrisht, aki a Jarza c. trekket fordította le kétféleképpen. Ez a lemez bizony múlt heti I:Cube Lucifer en Discotheque EP méltó párja.

Tracklist:
01. Helium Robots : Crepitation
02. Helium Robots : Jarza
03. Helium Robots : Jarza (Theo Parrish Translation 1)
04. Helium Robots : Jarza (Theo Parrish Translation 2)

Ízelítő:

Lomez & Ivaylo – Outlands (EleFlight)

Deep House és Nu Disco egyben. Jól bevált párosítás, főleg nálunk és főleg ha ilyen finom. A litván EleFlight records 2010 óta működik és igen aktív megjelenésügyileg. A csapat 2011 végén bejelentette, hogy Londonba költözik, kíváncsian várom hát a szigetországi hatások és kapcsolatok bővülésének zenei eredményét. A kiadványoknál csak Ivaylo neve szerepel, igaz kétszer is, de a két producernek már korábban is volt pár közös szerzeménye. Reméljük még nem hagyják abba egy jó ideig a zenélést, nincs rosszabb ugyanis, mint egy laza péntek este az Outlands-ra bólogatni valamilyen jófajta bárban.

Tracklist:
1. Lomez Ivaylo – Disquis (Original)
2. Lomez Ivaylo – Outlands (Original)

Ízelítő:

Stephanie Cooke – It’s Like Nothing / Sunshine (King Street)

Stephanie Cooke house díva, Kenny Bobien felesége igazán eljöhetne már egy SunceBeatre (és hozhatná a férjét is), hadd mutassa meg, hogy tud ő is annyit, mint a tavaly nyáron parádézó Joi Cardwell (http://www.youtube.com/watch?v=RSqfQ99KiTk).
Ilyen hang alá lehet elég egy lábdob, két pergő három cin és nem tudjuk nem szeretni.
A 7 trackes megjelenésen természetesen a Reelsoul remixek viszik a prímet. Igazi soulful deep, amiért annyira rajongtunk a dh.hu-n még nem is olyan rég (és most sem sokkal kevésbé).

Tracklist:
01. It’s Like Nothing (Reelsoul Remix)
02. It’s Like Nothing (Reelsoul Dub Mix)
03. It’s Like Nothing (Reelsoul Instrumental Mix)
04. It’s Like Nothing (Original RandB Version)
05. Sunshine (Cookie Monsterz Remix)
06. Sunshine (Cookie Monsterz Instrumental)
07. Sunshine (Soul Dhamma Original)

Ízelítő:

Kriss Darang ft. Jo Jo – Check Me Out (SinQ)

A stockholmi illetőségű Kriss Darang első ránézésre mintha Henrik Larsson távoli rokona lenne. Lehet, hogy nem állok messze a valóságtól. A kemény eredeti verzió kap egy könnyebben emészthető átdolgozást a francia No Artificial duótól, de ami miatt a válogatások közé bekerült ez a lemez, az Elijah Collins disco ízű utómunkája. Elijah ugyanis nem tud hibázni, igaz még nem sok lehetősége volt rá, de számomra minden saját szerzeménye és remixe is kiváló. Tessék rázni!

Tracklist:

01. Elijah Collins’ Deep Disco Mix
02. Original Mix
03. No Artificial Colours Remix (7:00)

Ízelítő:

További érdekességek:
Mike Richardson ft. KT Forrester – Looking Back -> Huxley Remix

Chris Forman ft. Terrance Downs – I Left It On Hi -> Beyond Real Vocal

Legowelt – The Teac Life -> Forest Conditioner

Rocco – I Love The Night (Louie Vega Remixes) –> Louie Vega Roots Mix

Trikk – Wat U Do/All This Time -> Wat U Do