A történet ott kezdődik, amikor a zenét és a high-end hifi technikát kedvelő alapító  egyszer hazatért otthonába egy kereskedelmi forgalomban kapható hangszóró párral, amit a partnere nem engedett elhelyezni a lakásban a külleme miatt. Ezért aztán arra gondolt, mi lenne ha átalakítaná azt festéssel, vagy egyéb anyagok felhasználásával / hozzáadásával a tárgy külső felületén.

Így indult el az évekig tartó kisérletezés, gondos tervezés a hangszorók legkisebb részleteibe menően is.

Ami mindenképp említésre méltó – és talán a leginkább egyedülálló részlet -, az a gömb alakú hangszoró ház, ami nagy mértékben elősegíti a high-end hangminőséget.
A cég sajátos marketingstratégiát alakított ki termékeik elterjesztésére:  Magyarországra látogató híres személyeknek, zenészeknek, színészeknek, sportolóknak ajándékoznak egy-egy személyes darabot. Így jutott el az Art and Voice többek közt Beyoncé és Valentino Rossi otthonába is.

Az ajándékozáson felül természetesen alkalmanként kiállítanak nemzetközi hangtechnikai kiállításokon is, hogy megmutassák mi is az  Art and Voice: teljes mértékben magyar termék, magyar szakemberek által előállított professzionális hangszórók, teljesen egyedi külső kialakítással és díszítéssel.

A felhasznált alapanyagokból egyedül a hangszórók származnak külföldről, de már folynak a tárgyalások honi gyártókkal is. A tervek között szerepel új anyagok, színek, formák bevezetése, miután a beltartalom és műszaki színvonal már elérte a high-end kategória magasabb polcait is.

 

artandvoice.com